Als je een website wilt aanmaken, dan wil je dat dit zo simpel mogelijk kan. Niet iedereen kan namelijk programmeertaal schrijven. Gelukkig bestaan er ook programma’s die het mogelijk maken om makkelijk en snel alle aspecten van je website te ontwikkelen. Een van de bekendste en meest gebruikte programma’s is WordPress. Een ander opkomend programma is Webflow. Webflow is net zoals WordPress een CMS, oftewel een Content Management Systeem. Hiermee beheer je alle website content. Toch zijn er een paar verschillen tussen deze twee systemen.
De voordelen van Webflow
Wanneer je voor het eerst een website wilt maken, kun je dit het beste laten uitbesteden. Dit kun je bij bedrijven doen die met WordPress of met Webflow werken. Met Webflow heb je meer controle over de unieke stijl van de website. Creëer zelf het hele design, van kleuren tot belijningen en achtergronden. Zo lijkt geen enkele website op elkaar en kun je voor elke website maatwerk leveren. Wanneer je voor Webflow kiest, bespaar je ook de extra kosten van een externe designer. Een ander voordeel vergeleken met WordPress is de snelheid van de website. Deze is in de meeste gevallen hoger bij Webflow websites. Omdat Webflow geen open source is, blijft je content altijd goed beveiligd.
Je website verbeteren
Als je website eenmaal een tijdje online staat, doe je er goed aan om een lijstje te maken met goede en slechte kwaliteiten. Dit kun je zelf beslissen, maar het is ook handig om bekenden te vragen naar hun ervaring op je website of te kijken naar concurrerende websites. Dit kun je allemaal makkelijk aanpassen met Webflow.
Als eerste is het verstandig om een FAQ-pagina aan te maken op je website. Hier kun je de meest gestelde vragen en antwoorden op zetten, zodat bezoekers bij vragen snel het antwoord kunnen vinden. Daarnaast zijn contactgegevens goed om bereikbaar te blijven. Controleer van elke tekst op je website de spelling en zorg voor toegankelijke context. Om de veiligheid van jezelf en bezoekers te waarborgen, is het verstandig om een SSL-certificaat aan te vragen. Hiermee creëer je een beveiligde websiteverbinding.