De ICT sector is momenteel de snelst groeiende werksector van het land, met een maandelijks aantal van 2500 nieuwe geplaatste vacatures. Om deze reden is het ook hoogstwaarschijnlijk dat je snel werk vindt, als je voldoet aan opleidingseisen en gestelde werkervaringen. Nu wordt er bij sommige banen strenger op de criteria gelet dan bij andere. Hieronder vind je een overzicht van de ICT banen die de meeste vacatures hebben, zodat je zekerder kan zijn dat jij een van de ict beheerder vacatures, of software developer vacatures kunt vinden.
Informatie analist
Als informatie analist doe je onderzoek naar de processen binnen je bedrijf, met name naar de informatiebehoeften van deze processen en hoe de informatiestroom verloopt. Dit wordt gedaan om te onderzoeken of er ergens in de informatiestroom een plek zit waar het vastloopt. Op deze manier wordt er niet efficiënt gebruik gemaakt van de informatie die wordt verschaft, wat nadelig kan zijn voor een bedrijf. Zo kan het zijn dat de computers niet snel genoeg de benodigde data overschrijven, wat ervoor kan zorgen dat de toestroom van informatie kan ophopen. Een informatie analist zou dan bijvoorbeeld kunnen adviseren om snellere computers aan te schaffen.
Software developer
Als software developer houd je je bezig met programmeercode. Deze code gebruik je om software te maken en te gebruiken. Er wordt verwacht dat je bekend bent met meerdere zogenaamde programmeertalen, maar in de praktijk is het zo dat je je specifieker richt op een enkele taal. Zo wordt PHP veel gebruikt voor het maken van websites, terwijl Java goed werkt voor het maken van applicaties.
ICT beheerder vacatures
Binnen de rol van ICT beheerder passen meerdere banen, waaronder systeembeheerder, functioneel beheerder en applicatiebeheerder. Een systeembeheerder houdt zich bezig met alles wat er binnen het netwerk wordt gebruikt, zoals de computers, printers, telefoons, etc. Als systeembeheerder zorg je ervoor dat dit alles goed te gebruiken is door je collega’s en bied je ondersteuning bij voorkomende problemen. Een functioneel beheerder houdt zich voornamelijk bezig met de klant, zodat er genoeg wordt geluisterd naar de eisen van de gebruiker. Ten slotte, een applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor de ondersteuning bij het gebruik van bepaalde programma’s.