“Hoeveel kost een nieuwe website je, en wanneer kun je er gebruik van maken?” Deze vraag krijg ik vaak. Dit is natuurlijk een goede vraag op zich, maar het antwoord is meestal niet zo eenvoudig als het lijkt. In dit artikel leg ik uit waarom en geef ik je ruwe prijsindicatoren.
Slechte websites kosten geld, goede websites leveren geld op
Kortom, wat heeft je voorkeur? Een website laten bouwen voor 500 euro, waardoor potentiële klanten waarschijnlijk geen actie kunnen ondernemen, of een website waardoor potentiële klanten actie ondernemen voor 2.000 euro? In het eerste geval kost het u 500 euro zonder winst (verlies). In het tweede geval betaalde u meer maar werden er offerteaanvragen ontvangen en contact met potentiële klanten.
De gemiddelde prijs van een website
Een basis website bestaat in het algemeen uit een homepage, een over-ons-pagina, een aantal diensten- of informatiepagina’s en een contactpagina met contactgegevens en een contactformulier.
Natuurlijk zijn er enkele bedrijven die websiteprijzen aanbieden variërend van 199 euro tot 500 euro. U begrijpt dat deze bedrijven tegen deze prijzen niet de tijd kunnen nemen om een ontwerp te maken dat bij uw bedrijf past en vaak statische sjablonen gebruiken die niet kunnen worden gewijzigd. Het komt dan ook vaak voor dat deze websites niet responsive zijn. Een website als deze is niet goed en zal snel verouderen.
Voor de meeste ondernemers is een goede basiswebsite voldoende om zichzelf op internet te laten zien. Zie het als een online visitekaartje. Afhankelijk van de andere modules die aan de website kunnen worden toegevoegd, ligt de gemiddelde prijs van een website laten maken tussen de 1250 en 2500 euro.
Ondernemers hebben een website nodig en voor sommigen is conversie een belangrijk doel. Hiervoor is een goede online marketing strategie nodig. Een website van dit kaliber loopt al gauw op tot de 5000 euro.
Grote bedrijven geven soms meer dan 100.000 euro uit om een eigen websites te bouwen.
Lees ook 5 Effectieve methoden voor het vertalen van je website
Aan welke eisen moet een website voldoen?
Een website moet zich aanpassen aan het platform dat wordt gebruikt!
U begrijpt dat als een website zich niet automatisch aanpast, deze niet in de volledige breedte op mobiele apparaten wordt weergegeven. Dit maakt het moeilijk voor gebruikers om te navigeren en formulieren in te vullen. Bovendien is de tekstweergave klein. Hierdoor zullen veel bezoekers de pagina snel verlaten, laat staan een formulier invullen. Dit gaat ten koste van de conversie en u verliest steeds meer omzet.
Daarnaast beboet Google websites die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten. Daarom zullen deze sites lager scoren in de zoekresultaten dan echte sites.